Het alleen laten van de hond

Niet elke hond vind het fijn om alleen thuis te blijven, terwijl het gezin op pad gaat. Als je veel werkt en weinig thuis bent, kun je jezelf afvragen of een hond wel zo’n geschikt huisdier is voor je. Honden hebben aandacht nodig en moeten regelmatig uitgelaten worden. Ook is niet elk ras geschikt om alleen thuis te blijven. Een Basset Hound bijvoorbeeld, vindt het verschrikkelijk om alleen thuis te blijven. Hij zal dit dan ook kenbaar maken, wanneer je hem alleen achterlaat door hard te gaan blaffen. Dit is natuurlijk niet leuk voor de buren.

Trainen van de hond
Het beste is om je hond geleidelijk aan het alleen zijn te laten wennen. Je traint de hond al van kleins af aan, zodat de hond weet waar hij later aan toe is. Als het de bedoeling is dat de hond straks veel alleen thuis is, neem je pup dan niet overal mee naar toe. Je bouwt het weggaan op, door elke keer weg te gaan als de pup moe is. Je begint met vijf minuten en dan kom je weer terug. Als de pup vertrouwen krijgt dat je terugkomt, went het alleen zijn snel. Beloon hem daarna.

De hondenuitlaat service
Als de hond prima alleen kan zijn, kun je zelf met een gerust hart de deur uit. Je weet dat de hond gaat slapen, als jij weggaat en niet de buurt bij elkaar blaft. Soms is het onmogelijk om overdag de hond uit te laten. Dit kan zijn door werk of andere verplichtingen. Je kunt dan gebruik maken van een hondenuitlaat service, die de hond voor je uitlaten. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een sleutelsysteem. De hond kan ook naar een dagopvang. Hij kan daar de hele dag spelen met andere honden.

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *