Het kiezen van het juiste hondenras

Wanneer je plannen hebt om een hond aan te schaffen, is het belangrijk om te kijken naar de verschillende hondenras soorten. Elk hondenras heeft zijn eigen karaktereigenschappen. Een Border Collie of een Husky, wil graag buiten zijn en rennen. Een Herdershond is erg waakzaam. Het is belangrijk, alvorens je een keuze maakt, je goed te verdiepen in de eigenschappen van de hond. Een hond moet natuurlijk wel bij jouw gezinssamenstelling passen en jij moet de hond kunnen bieden wat hij nodig heeft. Een hond die op een verkeerde plek zit, kan voor vervelende situaties zorgen.

Het gezin en de hond
Als je een gezin hebt met kleine kinderen, wil je graag een hond die kinderen om zich kan verdragen. Het is niet alleen belangrijk om een geschikt hondenras uit te zoeken, welke bij een gezin past, maar ook de kinderen moet je goed voorbereiden op de komst van een hond. Hondenrassen die goed samen gaan met kinderen zijn, de Buldog, de Beagle, de Bulterriër, de Border Collie, de Newfoundlander, de Vizsla, de Ierse Setter, de Poedel, de Labrador Retriever en de Golden Retriever. Een asielhond kan ook geschikt zijn voor een gezin, wanneer deze dit gewend is.

Honden met verschillende energielevels
Niet alleen is je gezinssituatie belangrijk als je op zoek gaat naar een geschikte hond, maar ook je eigen verwachtingen spelen een rol. Sommige hondenrassen hebben veel beweging nodig, verveling leidt tot ongewenst gedrag. Elke hondenras heeft zijn eigen behoeftes. Een jachthond houdt ervan om te speuren in de bossen, een Husky wil graag rennen en het liefste lang. Een Buldog wil best wandelen, maar liever kort. Als je niet echt een wandelaar bent, is een Husky een slechte keuze. Je eigen energielevel dient gelijk te zijn aan de energielevel van de hond.

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *